28 Ekim 2011 Cuma

Gayrimenkul ve Konutta fiyat artışı yolda!

Gayrimenkul ve Konutta fiyat artışı yolda!Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürü Murat Kurum yabancılara konut satışının önünün açılmasının ardından konut satış fiyatlarında artış olacağını, yatırımcılara bu artışın kar sağlayacağını söyledi.
TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO ile EGEYAPI Group ve diğer bir TOKİ iştiraki olan Emlak Pazarlama İnşaat A.Ş.’nin (EPP) işbirliğiyle E-5 ve TEM Otoyolu’nun kesiştiği bölgede hayat geçecek “Batışehir” projesinin ikici etap satış lansmanında konuşan Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürü Murat Kurum, mütekabiliyet yasasının kaldırılmasıyla konut fiyatlarında artış yaşanacağını söyledi. Konuşmasında Emlak Konut olarak gerçekleştirdikleri projelerden de bahseden Kurum, İstanbul'da ayrı projede satışa çıktıklarını, bu projelerin toplam gelirinin 6,55 milyar TL olacağını söyledi.

“Yarım kalan projemiz yok”

“Bizim projelerimize baktığınızda yarım kalan projemiz olmadı”diyen Kurum, “Bu yıl içerisindeki projelerden milyar liranın üzerinde ilave bir gelir bekliyoruz. İstanbul'un değişik yerlerinde yine projelerimiz olacak. Satışlarımız 2010 yılından daha iyi durumda. Mütekabiliyet yasasının kalkmasıyla metrekare fiyatlarının artacağını düşünüyoruz.”diye konuştu. İkinci etabının satışa sunulduğu Batışehir hakkında da bilgiler veren Kurum, “ Bu proje Avrupa'nın en büyük projelerinden biri, arsa satışı karşılığı hasılat paylaşım modeliyle yapılan Batışehir, lokasyonu ve sunduğu imkaları ile değerleneceğini düşünüyoruz”diye konuştu.

Batı'nın yeni şehrine 700 milyon TL'lik yatırım

EgeYapı Group'un hayata geçirdiği Batışehir, Tem otoyolu'na cepheli Avrupa'nın en büyük karma inşaat projesi olma özelliğini taşıyor. İlk etabında yüzde 70'ine yakın konutun satıldığı projede, ikinci etap satışları, planlanan tarihten ay önce başladı. 2.etabın satış lansmanında konuşan EgeYapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “Tamamlandığında Avrupa’nın en büyük karma inşaat projesi olacak “Batışehir” tüketicilerden büyük ilgi gördü. Bunun en büyük nedeninin lokasyon, mimari konsept, tüm ihtiyaçları tek bir çatı altında toplanması ve uygun ödeme koşullarına sahip olması” olduğunu söyledi. İkinci etap 1+0'dan 4+1'e kadar 14 farklı tipte 903 konuttan oluşacak. bin 450 TL'den başlayan metrekare fiyatlarıyla satışa sunulan projede, teslim tarihinden sonra yüzde yüz getiri sağlamasını beklediklerini söyleyen Kabadayı, 2013 yılının Ağustos ayında teslimlerin başlayacağını, 2014 yılında ise projenin tamamlanmış olacağını sözlerine ekledi. İçerisinde bin 123 adet konut ve rezidans, bir şehir oteli, prestijli ofisler, özel eğitim kompleksi, açık alışveriş çarşısı, kulüp binası, açık ve kapalı yürüyüş-koşu-gezi-parkurları spor salonları ve 100 bin metrekare yeşil alan bulunacak Batışehir'de 1+0 daireler 141 bin TL, 1+1 daireler 174 bin TL, 2+1 daireler 263 bin TL, 3+1 daireler 377 bin TL ve 4+1 daireler 589 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Ayrıca, Batışehir’den konut almak isteyenlere üç ayrı avantajlı ödeme koşulu da sunuluyor.

Gayrimenkul ve Konutta fiyat artışı yolda!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder